“Zo ervaar je pas écht hoe mooi de Turfvaart is!”

Op zaterdag 11 mei zijn maar liefst 35 schilders en tekenaars in het veld aan het werk op de mooiste plekjes langs de Turfvaart. De kunstenaars, die op uitnodiging van de Stichting deelnemen aan het evenement, komen uit Nederland en België. Cees Peeters uit Schijf is één van de deelnemers.

Cees is blij met de prachtige ‘werkplek’ vlakbij de Lokker op de Pannenhoef die hem door ‘het lot’ werd toebedeeld. “Als je buiten in de natuur aan het schilderen bent dan krijg je er nog meer gevoel bij. Zo ervaar je pas écht hoe mooi de Turfvaart is”, vertelt hij enthousiast. Cees wandelt en fiets hier graag. “Het dal van de Turfvaart is prachtig! Dit is een mooie kans voor mij om al die schoonheid te vereeuwigen op doek. En voor het publiek om te komen kijken hoe ik en andere kunstenaars dat doen terwijl ze lekker genieten van een wandeling door de prachtige landgoederen.”

400 jaar Turfvaart

400 jaar geleden werd de Turfvaart gegraven voor de afvoer van turf uit veengebieden in Zundert naar Breda. Een deel van de uitgeturfde veengebieden werd later omgetoverd in landgoederen die we nu kennen als Oude Buisse Heide, de Moeren en Pannenhoef. De historische vaart is 26 km lang en nog altijd zichtbaar in het landschap en stroomt over grote lengte door de nu prachtige oude landgoederen en natuurgebieden.

 Samen met landgoedeigenaren

Het evenement ‘De Turfvaart door de ogen van schilders en tekenaars’ is een initiatief van Stichting Cultuur Landgoederen Zundert met medewerking van Natuurmonumenten, Brabants Landschap en Landgoed de Moeren. Info www.cultuurlandgoederen.nl