Spreker: Jacques Wallage

Tijdens herdenking van het 150e geboortejaar van dichteres, schrijfster en politica Henriette Roland Holst op landgoed de Oude Buisse Heide gaat oud bestuurder en politicus Jacques Wallage op zaterdagmiddag 13 april in op de idealen van Henriette en wat daarvan vandaag de dag terecht is gekomen.

‘Rode Jet’ zoals Henriette genoemd werd, had hoge verwachtingen van het socialisme en ze speelde een grote rol in de socialistische beweging. Ook Wallage is socialist in hart en nieren. Hij is schrijver van het in 2018 uitgekomen boek “Het land achter de heuvels, politiek als ambacht 1968-2018”.
Hij heeft veel belangstelling voor kunst en cultuur en voor Henriette Roland Holst in het bijzonder. Het festival is een mooi moment voor hem om stil te staan bij de idealen van deze bijzondere vrouw en om de balans op te maken.

Het Henriette Roland Holst Festival is een initiatief van Stichting Cultuur Landgoederen Zundert en wordt georganiseerd met medewerking van Natuurmonumenten. Op zaterdag 13 en zondag 14 april  brengen dichters, musici en sprekers op creatieve wijze het gedachtengoed van Henriette Roland Holst weer tot leven. Andere sprekers dit weekend zijn Prof. dr. Elsbeth Etty, Dr.Lieske Tibbe, Prof. dr. Wim Voermans en Drs. Lia Voermans. Allemaal kenners van Henriette en haar man Richard.