Van Goghjes in spe genieten van schilderworkshop

Vanuit het van Goghhuis vertrokken op zaterdag 10 augustus 25 schilderstalentjes uit Zundert met de huifkar naar landgoed de Pannenhoef voor een cultureel dagje uit. Bij de Zwarte Schuur van het Brabants Landschap kregen zij een schilderworkshop van drie professionele schilders. Daarnaast genoten de kinderen van een uitgebreide picknick met Zundertse aardbeien. De activiteit werd georganiseerd door Stichting Cultuur Landgoederen Zundert op verzoek van Joost van Iersel van Expertrees en met medewerking van Stichting Welzijn Zundert en het van Goghhuis. 

Aanstaande zaterdag opent wethouder Zopfi een speciale expositie van alle werken die de kinderen hebben gemaakt in het van Goghhuis om 13.00 uur.  Iedereen is welkom om de expositie te bezoeken van 13.00 uur tot 16.30 uur. De toegang voor de expositie is gratis.

Zeer geslaagd!

“Het dagje uit was zeer geslaagd!” vertelt Ad de Klerk, voorzitter van Cultuur Landgoederen. “Je ziet dat de kinderen echt genieten van zo’n dag”. En dat is dan ook precies het doel van de initiatiefnemer van deze activiteit, Joost van Iersel van Expertrees. Tijdens het afscheid van zijn bedrijf Expertrees in Zundert deed hij een bijzondere geste; hij stelde voor om met de gelden die hij ontving tijdens zijn afscheidsreceptie een bijzonder cultureel project voor kinderen te organiseren. “Daarin hadden wij elkaar snel gevonden,” vertelt de Klerk enthousiast. “Onze Stichting barst namelijk van de ideeën voor culturele activiteiten. De medewerking van de schilders Eefje Wagtmans, Guido Thorfs en Bernadet Rijvers bij deze activiteit was bijzonder welkom. Ook was het fijn dat we terecht konden op landgoed de Pannenhoef; een prachtige locatie”.