Op zaterdag 29 augustus geven Wim en Peter Dictus op uitnodiging van Cultuur Landgoederen Zundert een anderhalve meter sessie met eerder en nooit gehoorde werkjes in de tuin van het van GoghHuis in Zundert. Aanvang 19.30 uur.

Vanwege de weersomstandigheden is het optreden uitgesteld naar 5 september.

 Wim Dictus & Peter Dictus

Wim en Peter groeiden op als het derde respectievelijk vierde kind in een rij van zes in het gezin van Jeanne Schellekens en Kees Dictus, kruidenier te Wernhout, recht tegenover de kerk. Er zat muziek in, zeker, van kinds af aan. De broers bestudeerden spelenderwijs het repertoire van De Four tak, Het Radi Ensemble, Corry & De Rekels, The Eagles, Neil Young, Simon & Garfunkel, Elvis Costello en eigenlijk alles wat op plaat was vastgelegd en dan niet eens in die volgorde. Wim leerde gitaar spelen, Peter liedjes maken. Van 1984 tot en met 1987 leidde dat tot hun enige bandje samen tot nu toe: Van Dikke & Zo.

Van Dikke & Zo – ook met Agnes Kimmel en Jos Marcelissen – speelde een eigen repertoire van Zundertstalige muziek, geworteld in folk, kleinkunst en nederpop. De groep was in die vier jaar behoorlijk succesvol, met veel optredens door heel het land. Na enkele opnames in de legendarische Telstar-studio in Weert, eindigde de band waar Rowwen Hèze begon.

Wim en Peter gingen daarna artistiek gezien elk hun weg: Wim koos definitief voor de muziek, Peter vooral voor het theater. Samen spelen bleef beperkt tot een enkel incident. Een feestje hier, een toevalligheid daar.

Zo’n 35 jaar later herkennen de broers hun gelijkenis en pakken ze de draad op. Waar waren we ook al weer. Eens zien waar dat toe leidt. Binnenkort krijg je een idee. Een anderhalve meter sessie met eerder en nooit gehoorde werkjes.

Info: www.wimdictus.nl en www.stationwankelmoed.nl

Kaartverkoop ALLE KAARTEN ZIJN UITVERKOCHT

Kaarten kosten € 15,00 en zijn vanaf woensdag 19 augustus te koop bij het van GoghHuis, Markt 26 in Zundert. Bestel je kaarten bij de kassa, telefonisch (076 5978590), of stuur een email naar balie@vangoghhuis.com. De kaarten dienen vooraf afgehaald te worden (check van te voren de openingstijden van het vanGogHuis).

Richtlijnen Corona

Wij volgen de richtlijnen van het RIVM.

Er is maximaal plaats voor 75 personen (zitplaatsen aan tafels).

Indien het optreden niet door kan gaan vanwege strengere Corona-richtlijnen of anderszins, dan ontvangt u het volledige aankoopbedrag terug.

Cultuur voor cultuur

Het optreden van Peter en Wim Dictus is één van de speciale artistieke activiteiten die Cultuur Landgoederen dit jaar organiseert in het kader van ‘Cultuur voor cultuur’. Hiermee ondersteunt zij Zundertse cultuurmakers die door de  Corona-crisis flink geraakt worden door hen een podium te bieden en hen te faciliteren.

Foto: Pieter Dictus