‘De zachte krachten zullen zeker winnen in ‘t eind’

Stichting Cultuur Landgoederen Zundert presenteert op vrijdag 13 december in CultuurCentrum Zundert een avondvullend programma rondom het leven van Henriette Roland Holst met medewerking van Feest der Poëzie.  Feest der Poëzie geeft een presentatie van een nieuwe bloemlezing uit het dichtwerk van Henriette Roland Holst, de beroemdste dichteres en politica van de eerste helft van de vorige eeuw. Ook brengt Feest der Poëzie liederen op teksten van haar en haar tijdgenoten, voordracht uit haar werk, de presentatie van een nieuwe videoclip over haar leven, een theaterlezing over de Spoorwegstaking van 1903, en zelfs een toespraak van Roland Holst zelf!

Speciale gasten zijn theoloog-dichter Huub Oosterhuis en literatuurwetenschapper Carin Hereijgers en het Zunderts projectkoor voor De Zachte Krachten.

Tickets kosten € 12,50 en zijn te koop via https://www.cczundert.nl/

De trailer van de voorstelling is nu te zien op youtube

Kijk ook op www.feestderpoezie.nl

“De zachte krachten zullen zeker winnen in ’t eind” – zo begint het bekendste gedicht van Henriette Roland Holst. Een bijzondere en onderbelichte vrouw. Ze was betrokken bij de ontwikkeling van het internationale revolutionair socialisme in Nederland, speelde een grote rol in de Spoorwegstaking van 1903 en de socialistische revolutie in 1918. Vanaf het begin van de vorige eeuw tot haar dood in 1952 werd ze beschouwd als de belangrijkste dichteres in het Nederlandse taalgebied. De vooruitstrevende Roland Holst had denkbeelden die veel lijken op die van de huidige generatie.